συνεργάτες


Πολύτιμος συνεργάτης του γραφείου, ιδιαίτερα στον τομέα του marketing και branding, ο Γιώργος Βλάχος, ένας αρχιτέκτονας με «βαρύ» βιογραφικό και πολυετή εμπειρία στον διεθνή και ελληνικό επιχειρηματικό χώρο.

Ειδικεύεται στην Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα με έμφαση στη στρατηγική, την επικοινωνία, το marketing, την διαχείριση εταιρικού χώρου και εικόνας.

Ο Γιώργος Βλάχος σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1976, MΑrch). Εργάστηκε ως Αρχιτέκτων Μηχανικός έως το 1991, με κύρια δραστηριότητα τη μελέτη, επίβλεψη, κατασκευή και ανάπτυξη ιδιωτικών έργων (οικιστικά και επαγγελματικά κτίρια).

Από το 1992 ανέλαβε διευθυντικές θέσεις σε θυγατρικές εταιρίες του Ομίλου LAFARGE στην Ελλάδα, στο χώρο του Ετοίμου Σκυροδέματος και των Λατομείων Αδρανών Υλικών, Διευθύνων Σύμβουλος της HELLAMAT ABEME.

Το 2001 μετακινήθηκε στον Όμιλο Εταιριών ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (μετά την εξαγορά του από τον Όμιλο LAFARGE), αναλαμβάνοντας διαδοχικά τις θέσεις του Γενικού Διευθυντή Οργανωτικής Ανάπτυξης, Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνίας και Public Affairs.

Από το 2007 έως σήμερα συνεργάζεται με Ελληνικές και Διεθνείς εταιρίες με εξειδίκευση στο Business Development, Strategy & Implementation. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ετοίμου Σκυροδέματος (ΣΕΒΕΣ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ).

Επισκεφτείτε το προφίλ του στο LinkedIn.

 


 

Δε νομίζω ότι θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερος χώρος για τις διαλέξεις και τα σεμινάρια που προγραμματίζω να κάνω με θέμα την ψυχολογία του χώρου και το image marketing, από το πιο επιτυχημένο εργαστήριο σχεδίου στη Θεσσαλονίκη Sxediazoume, που στεγάζεται σε ένα εκπληκτικό, διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, στην περσινή συμμετοχή τους στο Open House Thessaloniki (2016) η ομάδα ξενάγησης αναδείχτηκε νικήτρια, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες ψήφους του κοινού.

Η ιδιοκτήτρια του εργαστηρίου σχεδίου, Κατερίνα Ναστούλα είναι αρχιτέκτων μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης.

Έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο και το Σικάγο, ενώ εξειδικεύτηκε στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σχολικών κτιρίων.

Την τελευταία δεκαετία διδάσκει γραμμικό σχέδιο, αρχιτεκτονική σύνθεση και οικοδομική, ενώ υπήρξε καθηγήτρια και υπεύθυνη των τομέων Αρχιτεκτονικού σχεδίου και Κατατακτηρίων εξετάσεων στον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Παπιώτη (2003-2013), όπου είχαμε μία άψογη συνεργασία.

Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, ενώ παράλληλα αρθρογραφεί συστηματικά για θέματα αρχιτεκτονικής, τέχνης και πολιτισμού.


 

Η Φωστηρία Αμανατίδου είναι Ψυχολόγος με ειδίκευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων.
Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ελληνική Εταιρία Έρευνας της Συμπεριφοράς, παράρτημα Μακεδονίας.

Από το Μάρτιο του 2009 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας παρέχοντας γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία σε παιδιά-ενήλικες και διεξάγοντας σεμινάρια ψυχικής υγείας (διαχείριση άγχους, βελτίωση σχέσεων γονέων-παιδιών, καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης παιδιών).

Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκινά το 2004 μέσα από τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Γραφείο Παροχής Κοινωνικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών Δήμου Μίκρας” ενώ υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας – Φροντίδας Προσχολικής Αγωγής Δήμου Θέρμης.
Κατόπιν εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια στις σχολές γονέων ανατολικής Θεσ/νίκης του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης καθώς και στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Τεχνική Εκπαιδευτική.
Από τον Οκτώβριο 2016 έως και σήμερα είναι συντονίστρια ομάδων ψυχολογίας στη Χ.Ε.Ν. Πανοράματος.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε θέματα ψυχικής υγείας στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Επίσης έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε ημερίδες διάφορων φορέων που αφορούσαν την προαγωγή της ψυχικής υγείας των πολιτών καθώς και σε τηλεοπτικές-ραδιοφωνικές εκπομπές που αφορούσαν την ανάπτυξη θεμάτων ψυχικής υγείας.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εδώ.

 


 

Στον τομέα του graphic και web design και ειδικότερα, στη συμβουλευτική στο Image Marketing αλλά και στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, πολύτιμος συνεργάτης είναι η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων Siteworks.

Ο Πάνος Κολεύρης, ιδιοκτήτης της Siteworks, είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής με πτυχίο και Μaster από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Από το 2007 ασχολείται αποκλειστικά με την ανάπτυξη και την διαχείριση ιστοτόπων αλλά και το internet marketing, αναλαμβάνοντας projects τόσο για επιχειρήσεις όσο και για ελεύθερους επαγγελματίες, φορείς και ιδιώτες.​

Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη προσωπικών ή επαγγελματικών ιστοτόπων και E-shop με την χρήση CMS ανοικτού κώδικα, όπως WordPress, Joomla, Magento, Drupal αλλά και άλλων.

Eκτός από το καθαρά τεχνικό κομμάτι της υλοποίησης ενός website, μπορεί να αναλάβει και καθήκοντα συμβούλου επιχειρήσεων στον τομέα του internet, σχεδιάζοντας γι΄αυτές ένα ξεχωριστό πλάνο ‘επιτυχίας’.