Μία πρώτη ένδειξη καλής σωματικής και ψυχικής υγείας είναι η ευκολία μας να κοιμηθούμε και η ποιότητα του ύπνου μας.
Ο ύπνος είναι απαραίτητος για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας.
Εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν στο σώμα και τον εγκέφαλό μας κατά τη διάρκειά του, απαραίτητα για την επιβίωσή μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε περιπτώσεις ασθένειας ή σε περιόδους που αντιμετωπίζουμε δύσκολες και αγχωτικές καταστάσεις, ο ύπνος μας διαταράσσεται. Εφόσον κάποια στιγμή ξεπεράσουμε τα προβλήματα ή προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση, επανέρχεται και η ρουτίνα του ύπνου.
Αν όμως δεν κοιμόμαστε καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε υπάρχουν θέματα που πρέπει να λύσουμε, ασθένειες που πρέπει να θεραπεύσουμε ή συνήθειες που πρέπει να αλλάξουμε.

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, απαραίτητοι για να οδηγηθούμε σταδιακά και αβίαστα σε έναν απολαυστικό ύπνο που θα ξεκουράσει τον οργανισμό μας και θα μας γεμίσει ενέργεια.
Σχεδόν όλοι πλέον γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε ή να μην κάνουμε, να φάμε ή να μην φάμε, να πιούμε ή να μην πιούμε, κατά τη διάρκεια της ημέρας ή πριν τον ύπνο, έτσι ώστε να τον διευκολύνουμε.

Πολύ συχνά όμως παραβλέπουμε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την ποιότητα του ύπνου μας και την ευκολία μας να κοιμηθούμε.

Δεν είναι άλλος από το υπνοδωμάτιό μας.

Πρόκειται για το δωμάτιο που περνάμε το 1/3 της ζωής μας, παρόλ’ αυτά είναι αρκετοί εκείνοι που δεν δίνουν την απαιτούμενη σημασία στο σχεδιασμό του.
Κάποιοι μάλιστα, μπορεί να ξοδεύουν αρκετά χρήματα, δημιουργώντας πολυτελείς κρεβατοκάμαρες, αγνοώντας όμως βασικές αρχές που θα έπρεπε να λάβουν υπ’ όψιν.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Design for Happiness.