συμβουλευτική στην ψυχολογία του χώρου


τι ακριβώς είναι και σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία

Η συμβουλευτική στην ψυχολογία του χώρου δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει όλους εσάς τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ώστε να προωθήσετε καλύτερα τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας και να βελτιώσετε – επηρεάσετε τη διάθεση των εργαζομένων και των πελατών σας, επωφελούμενοι από τις αρχές της ψυχολογίας του χώρου, του χρώματος και του marketing της εικόνας.

Απευθύνεται επίσης σε επαγγελματίες του χώρου αρχιτέκτονες, διακοσμητές και εταιρείες ανακαινίσεων που θέλουν να επιμορφωθούν και να ενσωματώσουν τα ευρήματα των σύγχρονων ερευνών στον σχεδιασμό των έργων τους.

Τέλος, απευθύνεται και σε όλους εσάς που θέλετε μερικές συμβουλές για να βελτιώσετε την κατοικία σας και τη διάθεσή σας!

Ουσιαστικά, απευθύνεται σε εσάς που θέλετε την καθοδήγηση ενός έμπειρου αρχιτέκτονα με εξειδίκευση στην ψυχολογία του σχεδιασμού εσωτερικών χώρων (interior design psychology).

 

γιατί είναι η απαραίτητη η γνώση της ψυχολογίας του χώρου στον σχεδιασμό εσωτερικών χώρων 

Το περιβάλλον που ζούμε και εργαζόμαστε επηρεάζει σημαντικά τη διάθεση, την ποιότητα ζωής και την ευεξία μας, θετικά ή αρνητικά, επιδρώντας στην δημιουργικότητα και παραγωγικότητά μας, στη συγκέντρωση μας και στα επίπεδα του στρες.

Όσον αφορά επαγγελματικούς χώρους, σύμφωνα με το σύγχρονο marketing, για να πουλήσουμε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μας απευθυνόμαστε κατά κύριο λόγο στο συναίσθημα των υποψηφίων πελατών μας.
Ο χώρος μας και γενικότερα η εικόνα της επιχείρησής μας θα πρέπει να εκπέμπουν το σωστό μήνυμα και να απευθύνονται στο κατάλληλο κοινό.
Αλλιώς έχουμε αποτύχει.
Το λογότυπό μας δεν είναι αρκετό, αν η φιλοσοφία μας και η αίσθηση που θέλουμε να δώσουμε δεν αντικατοπτρίζεται στον χώρο μας.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να λαμβάνονται όλα τα παραπάνω υπ’ όψιν πριν σχεδιάσουμε, διαμορφώσουμε ή διακοσμήσουμε τον χώρο μας, κάτι που δυστυχώς, σπανίως γίνεται.
Είναι κρίμα, γιατί η γνώση της ψυχολογίας του χώρου και του χρώματος μας βοηθά, με στοχευμένες κινήσεις, να επιτύχουμε θεαματικά αποτελέσματα χωρίς απαραίτητα μεγάλο κόστος!

Διαβάστε περισσότερα στην προσέγγιση του γραφείου αλλά και στα άρθρα του Designing for Happiness.

 

χαρακτηριστικές περιπτώσεις επαγγελματιών και επιχειρήσεων που βοηθά η συμβουλευτική στην ψυχολογία του χώρου

  • εταιρείες που επιθυμούν να διαμορφώσουν τον χώρο γραφείων τους κατά τέτοιον τρόπο ώστε το προσωπικό να γίνει πιο παραγωγικό και αποδοτικό
  • επαγγελματίες υγείας που θέλουν να επιτύχουν τις καλύτερες συνθήκες ηρεμίας και καλής διάθεσης για τους επισκέπτες – ασθενείς τους
  • ιδιοκτήτες χώρων εκπαίδευσης, που επιθυμούν να δημιουργήσουν το ιδανικό περιβάλλον για διδασκαλία
  • καταστήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσέλκυση πελατών ή που από ακατάλληλο σχεδιασμό και διακόσμηση προσελκύουν λάθος κοινό
  • cafe και εστιατόρια που θέλουν να απευθυνθούν σε διαφορετικό, πιο ποιοτικό κοινό ή να κρατήσουν τους περιστασιακούς πελάτες τους, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον
  • ιδιοκτήτες καταστημάτων και εκθέσεων που θέλουν να αναδείξουν καλύτερα τα εμπορεύματά τους, επηρεάζοντας θετικά τους υποψήφιους πελάτες τους
  • ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, πανσιόν αλλά και airbnb καταλυμάτων που θέλουν να προσφέρουν έναν καλόγουστο και φιλόξενο χώρο στους πελάτες τους, ξεχωρίζοντας με την ελκυστική παρουσίασή του ανάμεσα στον μεγάλο ανταγωνισμό του διαδικτύου,
  • ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να είναι πιο δημιουργικοί και να νιώθουν λιγότερο στρες στο χώρο εργασίας τους
  • αρχιτέκτονες και interior designers που χρειάζονται την κατάλληλη χρωματική πρόταση ή ειδικές συμβουλές για έργα που τους έχουν ανατεθεί.

 

τι σας προσφέρει η υπηρεσία και σε τι διαφέρει από μία πλήρη ανακαίνιση του χώρου σας

Σε πολλές περιπτώσεις αρκούν μερικές συμβουλές για να βελτιωθεί ένας χώρος και να λυθούν συγκεκριμένα προβλήματα και όχι μία πλήρη ανακαίνιση και επανασχεδιασμός του χώρου.

Παρατήρησα ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών μου έρχονται να διορθώσουν ολέθρια λάθη που έχουν γίνει ακόμη και έπειτα από μια δαπανηρή ανακαίνιση.
Αστοχίες και άγνοια στη διαμόρφωση ενός χώρου σαμποτάρουν μία επιχείρηση ή έναν επαγγελματία.

Πολύ σημαντικό όμως είναι, ότι με την συμβουλευτική αποκτάτε γνώσεις που θα σας βοηθήσουν να κάνετε στο μέλλον, ακόμη και μόνοι σας, σωστότερες επιλογές.

Επειδή πρόκειται για έναν εντελώς νέο τομέα, με τον οποίο ελάχιστοι αρχιτέκτονες και interior designers παγκοσμίως έχουν ασχοληθεί σοβαρά, είναι σίγουρο ότι θα έχετε το πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας!

 

ποιοι μπορούν να επωφεληθούν από την υπηρεσία

Είτε βρίσκεστε εντός  είτε εκτός Θεσσαλονίκης, ακόμη κι αν βρίσκεστε στο εξωτερικό έχετε τη δυνατότητα να εξυπηρετηθείτε, αφού πρόκειται για υπηρεσία που προσφέρεται διαδικτυακά.
Επιλέγετε εσείς τον τρόπο που σας βολεύει.

 

Γεγονός είναι, ότι σε κάθε περίπτωση θα έχετε την απαραίτητη καθοδήγηση ώστε να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και να κάνετε τις κατάλληλες ενέργειες για να αναβαθμίσετε το χώρο σας και να βελτιώσετε θεαματικά την διάθεσή σας και των πελατών σας.

 

 

Τηλεφωνήστε στο 2310 345384 για να συζητήσουμε την περίπτωσή σας και να βρούμε την ιδανική λύση.