Επιλέγουμε φυτά εσωτερικού χώρου για φυσικό περιβάλλον και καθαρή ατμόσφαιρα


indoor-plants

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται οι ευεργετικές επιδράσεις των φυτών εσωτερικού χώρου στον ανθρώπινο οργανισμό.

Θα μάθετε πόσα μας προσφέρει η συντροφιά των φυτών στους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε, δημιουργώντας εκτός των άλλων, ένα υγιές περιβάλλον, αφού έχουν την εκπληκτική ιδιότητα να απορροφούν τις βλαβερές τοξικές ουσίες από την ατμόσφαιρα.

Διάφοροι ερευνητές, τόσο των κοινωνικών όσο και των φυσικών επιστημών, παρ’ όλες τις διαφορές τους, συμφωνούν στο ότι η παθητική έστω εμπειρία με περιβάλλοντα που περιέχουν βλάστηση έχει θετικές επιπτώσεις στην ψυχολογική και φυσιολογική κατάσταση των ατόμων. Συγκεκριμένα, αυτού του είδους τα περιβάλλοντα, συγκρινόμενα με τα αστικά ή χτιστά, συντελούν στη μείωση του στρες. Ο λόγος είναι ότι τέτοια περιβάλλοντα τείνουν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα πολυπλοκότητας, με αποτέλεσμα την πρόκληση θετικών συναισθημάτων.

Έχει παρατηρηθεί μάλιστα ότι η θέαση και μόνο του πρασίνου από το χώρο κατοικίας ή εργασίας συμβάλλει στη μείωση της ψυχολογικής έντασης και του άγχους αλλά και της πνευματικής καταπόνησης, με αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης των εργαζομένων.

Έχει βρεθεί ότι η ενασχόληση με τη «φύση» όπως λ.χ. με την κηπουρική έχει θεραπευτικά και κοινωνικά οφέλη ιδιαίτερα σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού όπως είναι τα άτομα με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

Τα ευεργετικά οφέλη των φυτών, μπορούμε να τα μεταφέρουμε και στο εσωτερικό του σπιτιού ή του χώρου εργασίας μας. Και δεν είναι μόνο η αισθητική απόλαυση που μας προσφέρει η θέα των φυτών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Designing for Happiness.


Γνωρίστε όλες τις υπηρεσίες του γραφείου και μάθετε περισσότερα:

  graphic-design-button    video-button   blog-thumb-circular-2016png