Μεταφέρουμε την ευεργετική επίδραση της φύσης στους εσωτερικούς χώρους


 

φύση-στον-εσωτερικό-χώρο

 

Όλοι γνωρίζουμε πόσο μας ωφελεί η επαφή με τη φύση.

Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να βρισκόμαστε συχνά σε φυσικό περιβάλλον, υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσουμε παρόμοιες συνθήκες στο εσωτερικό της κατοικίας ή του χώρου εργασίας μας.

Έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και η έμμεση επαφή με τη φύση, έχει ευεργετική επίδραση στον άνθρωπο.

 

Φέρτε στο μυαλό σας μια κουραστική και αγχώδη μέρα ή περίοδο της ζωής σας κι έπειτα προσπαθήστε να φανταστείτε το ιδανικό για σας περιβάλλον για απόδραση και χαλάρωση.

Επιλέξατε κάποιον εσωτερικό χώρο ή όπως συμβαίνει στο 95% των ανθρώπων το μυαλό σας ταξίδεψε σε κάποιο ειδυλλιακό και γαλήνιο φυσικό τοπίο;

Ο τρόπος ζωής στις σύγχρονες πόλεις είναι υπεύθυνος για ένα μεγάλο αριθμό προβλημάτων υγείας. Θορυβώδη περιβάλλοντα όπου συνωστίζονται πολλά άτομα έχει διαπιστωθεί ότι αυξάνουν τον εκνευρισμό και το άγχος.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει εξελιχθεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να προσαρμόζεται ευκολότερα σε ένα φυσικό τοπίο, παρόλη την πολυπλοκότητά του, ενώ πρέπει να δουλέψει σκληρότερα για να φιλτράρει τις άχρηστες πληροφορίες με τις οποίες βομβαρδίζεται όταν βρίσκεται σε αστικό περιβάλλον.

Όλες οι έρευνες συμφωνούν για τα ευεργετικά οφέλη που έχει η επαφή με τη φύση στη σωματική και ψυχική υγεία μας, όπως είναι η ελάττωση του άγχους, η μείωση της αρτηριακής πίεσης, η ενίσχυση των θετικών συναισθημάτων και η βελτίωση της ικανότητας συγκέντρωσης.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο
Designing for Happiness.