Χρωματική πρόταση _καλοκαιρινή παλέτα με έντονα χρώματα


summer-cool-and-vivid-palet

Συχνά μιλάμε για “ζεστό περιβάλλον” ή χαρακτηρίζουμε κάποιο σπίτι “κρύο” και δεν είναι μόνο μεταφορικές αυτές οι εκφράσεις. Η επιλογή των χρωμάτων είναι καθοριστική για το πόσο ζεστός ή κρύος μας φαίνεται ένας χώρος.

Έχει παρατηρηθεί, ότι μπορεί να νιώθουμε μέχρι και 2 βαθμούς υψηλότερη ή χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή που δείχνει το θερμόμετρο, ανάλογα με τα χρώματα που μας περιβάλουν.
Μπορούμε ακόμη και να εξοικονομήσουμε ενέργεια, απλώς επιλέγοντας τους κατάλληλους χρωματισμούς για την κατοικία ή τον επαγγελματικό μας χώρο.

Τα θερμά χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και κάποιες κίτρινες και καφέ αποχρώσεις εντείνουν την αίσθηση της ζέστης.
Από την άλλη τα ψυχρά χρώματα, όπως το μπλε, το πράσινο και κάποιες αποχρώσεις του μωβ “δροσίζουν”  ένα χώρο. Το ίδιο συμβαίνει με το καθαρό λευκό.
Προσωπικά, δεν θα πρότεινα γαλάζιες και λευκές αποχρώσεις για ένα κρύο βορινό δωμάτιο, ούτε πορτοκαλοκόκκινο για έναν πολύ ζεστό χώρο.

Η χρωματική παλέτα που προτείνεται παραπάνω, περιλαμβάνει έντονα χρώματα, θερμά και ψυχρά, που δίνουν ζωντάνια σε ένα χώρο και μας κινητοποιούν.
Ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, που συχνά έχουμε ανάγκη από δροσερά, ζωηρά και φρέσκα χρώματα, που μας ξυπνούν και μας ενεργοποιούν.

Όσοι σκέφτεστε να βάψετε και να ανανεώσετε το χώρο σας, μάθετε για τα πλεονεκτήματα της χρωματικής μελέτης.