13 ενδείξεις ότι το σπίτι σας χρειάζεται ανανέωση #1


ananeosi-katoikias-1

Μπορεί να νιώθετε ότι χρειάζεστε μια αλλαγή, μπορεί όμως να μην συνειδητοποιείτε ότι αυτό που σας ενοχλεί ή σας δυσκολεύει, επηρεάζοντας αρνητικά τη διάθεσή σας, είναι ο χώρος που ζείτε.

Το άρθρο αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε αν είναι καιρός να τολμήσετε μια μικρή ή μεγαλύτερη ανακαίνιση.

Ανανεώνοντας την κατοικία σας είναι σίγουρο ότι θα βελτιώσετε τη διάθεσή σας!

Η σημαντική επίδραση του χώρου στον οποίο ζούμε στην ψυχολογία μας είναι πλέον για τους περισσότερους από εμάς αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Παρόλ‘ αυτά, είναι αρκετοί εκείνοι που δεν αντιμετωπίζουν με τον απαιτούμενο σεβασμό το χώρο που περνάνε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους. Αναβάλλουν την ανανέωση ή ανακαίνιση του σπιτιού τους για αργότερα, όταν θα έχουν χρόνο, διάθεση, περισσότερα χρήματα, συχνά επ’ αόριστον, ενώ ταυτόχρονα γκρινιάζουν για όλα εκείνα που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητά τους.

Αν συνειδητοποιούσαν όλοι τις επιπτώσεις που έχει αυτή η αναβολή όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και στα παιδιά τους, τα οποία τις περισσότερες φορές θα αναπαράγουν το ίδιο πρότυπο και στην ενήλικη ζωή τους διαιωνίζοντας το “κακό παράδειγμα”, πιστεύω θα προχωρούσαν στις απαραίτητες επεμβάσεις πολύ πιο γρήγορα.

Δεν είναι πάντα απαραίτητη μία πλήρης ανακαίνιση, που ομολογουμένως μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να κοστίσει αρκετά (ειδικά αν έχουμε ακριβά γούστα και κακή καθοδήγηση), πολλές φορές μικρές αλλά καθοριστικές κινήσεις είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά.

Υπάρχουν κάποιες σοβαρές ενδείξεις ότι το σπίτι σας χρειάζεται ανανέωση.


Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο
Designing for Happiness.