Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν την αίσθηση της αρμονίας και της καλαισθησίας σε ένα χώρο, ασχέτως αν μπορούν να την αναπαράγουν ή ακόμη και να την αντιληφθούν ενσυνείδητα. 

Αναγνωρίζουν λοιπόν ένα σπίτι διακοσμημένο χωρίς γούστο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εσάς θα δυσκολευτείτε να επιτύχετε ένα άψογο αποτέλεσμα, ακόμη κι αν αντιγράψετε αυτά που βλέπετε σε περιοδικά και design blogs.
Αυτό γιατί, εκτός από την γνώση και την εμπειρία που πρέπει να έχετε, τις περισσότερες φορές η διαφορά κρύβεται στις λεπτομέρειες.

Κανένα σπίτι δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο, το καθένα έχει τις ιδιαιτερότητές του, τα πλεονεκτήματα και τα μεινονεκτήματά του.
Εκτός αυτού, ο χώρος που ζείτε θα πρέπει να αντανακλά την προσωπικότητά σας και να σας κάνει να αισθάνεστε άνετα και ευχάριστα μέσα του.

Δουλειά ενός καλού και έμπειρου αρχιτέκτονα ή διακοσμητή είναι να αναδείξει τα θετικά στοιχεία μιας κατοικίας ή διαμερίσματος και να καλύψει ή και να εξαφανίσει τα προβληματικά.
(Τονίζω το καλός και έμπειρος, γιατί ομολογώ ότι πολλές κακές δουλειές γίνονται από αδαείς, ατάλαντους και μη καταρτισμένους επαγγελματίες).

Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι γενικοί κανόνες που αν τους ακολουθήσετε θα αποφύγετε τα 15 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν ένα σπίτι να δείχνει κακόγουστο.

Διαβάστε το άρθρο στο Design for Happiness.