Ποιο χρώμα θα μας εξασφαλίσει έναν ξεκούραστο ύπνο;


χρώμα-για-ξεκούραστο-ύπνο

Έχετε πρόβλημα με τον ύπνο;
Σκεφτήκατε ποτέ ότι το χρώμα του υπνοδωματίου σας μπορεί να το εντείνει;

Διαβάστε τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα έρευνας που έγινε στη Βρετανία και συνδέει τις ώρες ύπνου με το χρώμα του υπνοδωματίου των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό της βρετανικής αλυσίδας ξενοδοχείων Travelodge, οι Βρετανοί που κοιμούνται σε μπλε υπνοδωμάτια φαίνεται να απολαμβάνουν τον καλύτερο σε ποιότητα και μακρύτερης διάρκειας ύπνο. Οι επόμενες καλύτερες χρωματικές επιλογές που συμβάλλουν στην καλή ποιότητα του ύπνου φαίνεται να είναι κάποιες αποχρώσεις του κίτρινου, το πράσινο, το ασημί και το πορτοκαλί.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι εκείνοι που κοιμούνται σε μπλε υπνοδωμάτιο απολαμβάνουν κατά μέσο όρο ύπνο διάρκειας 7 ωρών και 52 λεπτών κάθε νύχτα. Αυτό συμβαίνει πιθανότατα γιατί το μπλε χρώμα επιδρά ηρεμιστικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι γεγονός ότι η έκθεση στο μπλε χρώμα ελαττώνει την πίεση του αίματος και τον καρδιακό ρυθμό συμβάλλοντας σε έναν καλής ποιότητας νυχτερινό ύπνο.

Ορισμένες αποχρώσεις του κίτρινου φαίνεται να αποτελούν τη δεύτερη κατά σειρά πιο ευνοϊκή χρωματική επιλογή για έναν καλό ύπνο. Οι Βρετανοί που πλαγιάζουν σε δωμάτια κιτρινωπές αποχρώσεις, καταφέρνουν να κοιμηθούν κατά μέσο όρο 7 ώρες και 40 λεπτά κάθε βράδυ. Οι απαλές κίτρινες αποχρώσεις εκτός από χαλαρωτικές, δημιουργούν αισθήματα ζεστασιάς και άνεσης.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο Designing for Happines